Újabb 2-3 ezer egészségügyi dolgozó eshet ki a rendszerből az oltással kapcsolatos megszorítás miatt – videó

Megosztás

Így is pattanásig feszült már az állami egészségügy, a tavaly őszi és az idén tavaszi nagyobb Covid-hullámnál látható volt, hogy régen (jóval) kevesebben vannak, mint amennyire szükség lenne. Most októberben ismét kieshet több ezer dolgozó az állami egészségügyből. A minisztérium és Novák Katalin szerint ez semmi gondot nem okoz, a kamara szerint viszont okoz.

2-3 ezer egészségügyi dolgozó veszítheti el az állását októberben, amiért nem oltatta be magát koronavírus ellen – mondta Soós Adrianna, a  Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke az RTL Híradónak. Soós úgy értesült, hogy a nagyobb intézmények 15-80 dolgozót is elvesztenek emiatt.

Korábban Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter arról beszélt, hogy az orvosok és egészségügyi dolgozók „szinte kivétel nélkül” felvették már a védőoltást – idézi fel a Híradó. Novák ekkor azt mondta, az ellátás nincsen veszélyben, és ezt nyilatkozta most az Emberi Erőforrások Minisztériuma is.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Balogh Zoltán szerint azonban a néhány százaléknyi oltatlan egészségügyi dolgozó kiesése is jelenthet gondot. A legtöbb érintett ugyanis szakdolgozó: például ápoló, asszisztens, beteghordó, vagy műtős. Ezeken a területeken már most sincsen elég ember. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek