Magyar György szerint az előválasztás részeredményei már szerda délutánra kiderülhetnek

Megosztás

Ha minden a várakozásoknak megfelelően alakul, akkor szerda délután már részeredményeket hirdethetnek az ellenzéki előválasztás egyéni választókörzeteiben – nyilatkozta Magyar György ügyvéd, a Civil Választási Bizottság elnöke a Klubrádiónak. Magyar szerint a szerda esti órákra már a miniszterelnök-jelölt választás első, kedden záruló fordulójának eredményeiről is érkezhetnek hírek. 

A nagyszámú részvétel miatt valószínű, hogy három miniszterelnök-jelölt közt dől el a második körben, ki lesz Orbán Viktor kihívója

– véli Magyar. Megjegyezte, hogy a részeredményekről szóló „bennfentes értesüléseknek” nem érdemes felülni, mert szerinte senki, egy párt sem láthat bele az urnákba. Elmondása szerint tényleges eredmények október 10-ére várhatóak, és október közepére tekinthetőek majd véglegesnek.

A bizottság elnöke arról is beszélt, hogy az eddigiek alapján elképzelhetőnek tartja, hogy végül 600 ezernél többen szavaznak majd az előválasztáson, ami országos szinten már 7,5–8 százalékos részvételt jelent.

Kapcsolódó cikkek