Nagy fordulat az előválasztási vita során: Karácsony már nem szavazna a korrupciógyanúba keveredő Tóth Csabára, Hadházyt támogatná

Megosztás

A miniszterelnök-jelölti vita során előkerülő kérdések egyik legkényesebbike a zuglói helyzet, a főpolgármestert pedig meggyőzték az eddig előkerült bizonyítékok, kijelentette, már nem Tóthra szavazna, hanem Hadházy Ákosra, aki kétségtelenül a korrupcióellenesség egyik élharcosa.

Karácsony Gergely nem boldog, hogy most jöttek elő a különböző problémás ügyek a különböző pártok képviselőiről, de azt szerencsének nevezte, hogy még most, az előválasztás ideje alatt, és nem a Fidesz elleni küzdelemben kerülnek ezek elő. Erről az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek második vitáján beszélt az MSZP-Párbeszéd-LMP jelöltje.

A Momentum XVI. kerületi, (Hollai Gábor), a Jobbik ózdi (Farkas Péter Barnabás) és a DK székesfehérvári (Ráczné Földi Judit) jelöltjét emlegette fel, akikről az utóbbi napokban kerültek elő különböző problémás ügyek, aztán pedig Tóth Csabát hozta fel, akiről Hadházy Ákos azt állítja, hogy vagyonnyilatkozatában eltitkol egy félmilliárd forintos értékű gyárat, aminek papíron nem tulajdonosa, de egy szövevényes történet végén ő rendelkezhet felette.

„Én Zuglóban biztosan nem Tóth Csabára szavaznék”

– jelentette ki Karácsony, azt állítva, nem hallott korábban Tóth gyáráról.

Fekete-Győr András kérdésére azt válaszolta, ha zuglói lenne, már Hadházy Ákosra szavazna. A Momentum miniszterelnök-jelöltje örült, hogy a főpolgármester módosította a véleményét, ezután a többi jelöltet is megkérdezte, hogy most is kiállnak-e Tóth Csaba mellett.

Dobrev Klára azt válaszolta, nem probléma, hogy vannak vitás kérdések, „egyszerűen csak elszoktunk tőle”. Tóth Csabától viszont nem vonja vissza a DK a támogatását, de megemlítette, hogy az előválasztási bizottságban a DK megszavazta, hogy Jakab Péter indítványára vizsgálják ki azt az ügyet, amit Hadházy Ákos tárt fel a szocialista politikusról.

A zuglói Tóth Csabával kapcsolatban hónapok, de inkább évek óta visszatérnek olyan állítások, amelyek szerint a politikusnak köze lehet korrupciógyanús ügyekhez. Ellenfele, Hadházy Ákos is azt mondja, hogy Tóth alkut kötött a korrupcióval. (Telex.hu)

Related posts