Először van Magyarországon előválasztás, amit le is kellett állítani, az MTI és a köztévé mégsem közölt róla egyetlen hírt sem

Megosztás

Mint arról mi is írtunk, szombaton elindult az ellenzéki előválasztás, amely azonban néhány óra után félbeszakadt, informatikai problémák miatt. Délután az ellenzéki pártok közös nyilatkozatban tulajdonképpen a kormányt vádolták, hogy túlterheléses támadással szabotálta az előválasztást.

Bármennyire is fontos belpolitikai eseményekről van szó, a Telex.hu rámutatott, hogy a Magyar Távirati Iroda este 9-ig egyetlen hírben sem foglalkozott sem az előválasztás elindulásával, sem a félbeszakadásával, sem az ellenzék vádjaival. Az MTI „Összes mai hír” menüpontjában jelenleg 488-nál áll a hírek számlálója.

A közmédia híradójának online híroldala, a hirado.hu szintén egyáltalán nem foglalkozott az előválasztással. Itt egyébként pénteken és szombaton összesen 21 cikk jelent meg az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének 15. évfordulója alkalmából.

Magyarázatként: a magyar közszolgálati médiának két kiemelten fontos hírközlő felülete van. Az egyik a nemzeti hírügynökség, a Magyar Távirati Iroda, amit gyakorlatilag az egész magyar sajtó használ forrásként. A másik a köztévé híradója. Mindezek évi 117 milliárd forintnyi közpénzből működnek.

via Telex.hu, Fotó: Előválasztás 2021 Facebook

Kapcsolódó cikkek