2-1-es győzelemmel jutott a legjobb 32 közé a Magyar Kupában a Diósgyőr

Megosztás

Felavatása óta először játszott szombaton kora este kupamérkőzést a borsodi klub az újjépített DVTK Stadionban. A Magyar Kupában a másodosztályú Szentlőrincet fogadta a DVTK, amely hazai pályán Zsolnai Richárd szép lövésével gyorsan vezetést szerzett – olvasható a dvtk.eu beszámolójában.

Szinte a semmiből egyenlítettek a vendégek, de a szünet előtt Makrai Gábor tekerésével ismét a DVTK állt továbbjutásra. A második félidőben is döntő fölényben játszott a DVTK, Makrai kapufát is lőtt, de az eredmény már nem változott, a DVTK jutott a legjobb 32 csapat közé.

Kondás Elemét vezetőedző így értékelt: “A kupamérkőzéseknek egyetlen egy egy célja van, hogy a csapat továbbjusson, ezért ezek a legveszélyesebb mérkőzések. Kötelező győzelmet várt tőlünk mindenki, jól is kezdtünk, rúgtunk még egy gól, amit nem adtak meg. Utána pedig bambáskodtunk, megállt az egész védelem, és abból kaptunk gólt. Még az első félidőben a magunk javára tudtuk fordítani a találkozót, és a folytatásban megvoltak a helyzeteink ahhoz is, hogy lezárjuk a mérkőzést. Ekkor az ellenfelünk mindent egy lapra feltéve ívelgette előre a labdát, amiben benne volt a veszély, hogy lecsúszik, becsúszik. A ziccereknél hatékonyabbnak kell lenni, és akkor simább lett volna, így pedig egy igazi kupameccset láttunk.”

Forrás: dvtk.eu

Kapcsolódó cikkek