Túl drágának találták, nem lesz jövőre Forma-1-es futam

Megosztás

A Forma-1-es világbajnokságot vezető Stefano Domenicali nyilatkozata szerint jövőre nem rendeznek versenyhétvégét Németországban.

Az elnök-vezérigazgató szerdán a Sport Bild magazinnak azt mondta, a “szervezők nem bíznak eléggé magukban”, hogy képesek újra Forma-1-es nagydíjat rendezni. A Nürburgring tavaly a koronavírus-járvány ideje alatt beugróként adott otthont az Eifel Nagydíjnak, Hockenheimben viszont legutóbb 2019-ben járt a verseny.

A helyzet azért is érdekes, mert a mezőnyben jelenleg két német versenyző is van, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel az Aston Martinnál, illetve a hétszeres vb-győztes Michael Schumacher fia, Mick, aki a Haasnál versenyez. Továbbá a konstruktőri világbajnoki címet a német Mercedes istálló birtokolja, amely sorozatban hétszer diadalmaskodott a csapatok pontversenyében.

A német szervezők pénzügyi okokkal indokolják, hogy nem akarnak versenyhétvégét rendezni.

Domenicali azonban a teltházas Holland Nagydíjat hozta ellenpéldának, valamint jelezte, biztos benne, hogy a Miamiban sorra kerülő új egyesült államokbeli GP-re is hamar elfogynak majd a jegyek.

A Forma-1 rendkívül nagy rendezési költsége miatt sorra hátrálnak ki a verseny közül országok, de Magyarországon ez fel sem merült:

Palkovics László szerint 2037-ig biztosított a Forma-1 helye a Hungaroringen, igaz, ehhez fel kell újítani a magyar pályát, mintegy 60-90 milliárd forintból.

via 444.hu

Kapcsolódó cikkek