A luxusautó sofőrje feljelentéssel fenyegette “az útját elálló” mentősöket, akik éppen megmentették egy nő életét

Megosztás

Elképesztő világban élünk, szegény mentősök merészelték egy ember életének megmentését fontosabbnak érezni, minthogy szabad parkolóhelyet keressenek villogó mentőautójukkal.

Egy 45 év körüli nő újraélesztéséhez érkezett segítségül szombat este a Központi Rohamkocsi, ezért nem értek rá az életmentők szabad parkolóhelyet keresgélni a belvárosi Sas utcában.

A ház kapuja előtt megállva gyorsan magukhoz vették az eszközeiket, és rohantak is az emeletre a beteghez, akinél egyből emelt szintű ellátás kezdődött, de a küzdelmet az előszobából váratlanul bekiabáló idegen férfihang zavarta meg, aki a „mentő sofőrjét” kereste – írja az Országos Mentőszolgálat.

A férfi nem bírt tovább várni a kocsijában, és gondolta, a kézbe veszi a dolgokat. A nyitva maradt ajtókat kihasználva a mentők után ment, és még a beteg lakásába is követte őket, hogy megkérje őket, „álljanak el az útból”.

 Újonnan beszerzett mentőautók a Markó utcai országos mentőközpont előtt, 2017-ben  Illusztráció: kormany.hu

Az OMSZ szerint meglepte őket a méltatlankodó sofőr, de nem tudtak egyből reagálni, mert még percek kellettek, hogy stabilizálni tudják a beteg állapotát. Az egyik mentős csak ezután tudott egy időközben felszabadult helyre átállni a mentővel.

A luxusautó sofőrje továbbra is elégedetlen volt, feljelentéssel fenyegette a hivatásukat szolgáló mentőket, amiért „indokolatlanul sokáig használták a kék villogót”.

A jelenet után, végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek