Újjáalakult a DVTK síosztálya, miskolci születési olimpikont igazolt a klub

Megosztás

A DVTK színeiben versenyez tovább Magyarország egyik legeredményesebb férfi sízője, a miskolci születésű olimpikon, Kékesi Márton, ezzel párhuzamosan pedig újjáalakult a DVTK sí szakosztálya is, amelynek vezetője Prof. Dr. Kékesi Tamás lett – írja a borsodi egyesület honlapja.

Kékesi Márton számára egyértelmű volt, hogy melyik sportágat választja gyermekkorában, olyannyira, hogy ez hamarabb eldőlt, minthogy beszélni tudott volna. Édesapjával, aki felnőtt koráig volt edzője, a tudatos felkészülés során viszont nemcsak erre fektették a hangsúlyt.

“Én beleszülettem ebbe a sportágba, nem is volt más választásom. Nagyapám és apukám is versenyzők voltak, majd később edzők, szakosztályvezetők” – kezdte Kékesi Márton. “Az első méter csúszásom Bánkúton történt, hiszen ez volt a legközelebbi hely és régen nagyon jó telek voltak. Először háti hordozón vittek és úgy síeltem, majd egy 50 centiméterre levágott sível. Nem sokkal ezt követően kiköltöztünk Japánba, ahol nemhogy megállt a sí karrierem, hanem ott indult be igazán. Rohamosan fejlődtem és kijött a tehetségem, a japánok szemében feltűnően jól mentem. Különleges volt a helyzetem, mivel két nyelvet kellett egyszerre tanulnom, hiszen japán oviba jártam. Szoktam mondani, hogy én hamarabb tanultam meg síelni, mint beszélni. Miután visszatértünk, az volt filozófiánk, hogy „multi-sportoló” legyek, ezért többféle kiegészítő sportot kipróbáltam, kezdve a windszörftől a mountainbike-on át a teniszig. Nálunk az volt a fontos, hogy meglegyen az élvezet faktor, elkerülve a korai kiégést, ami a mai világban jellemző.”

“Úgy érezem, hogy bennem még sok lehetőség van, sokat tudok fejlődni. Szükségem van egy olyan háttérre, amely bízik bennem, és egy csapatra, akikkel fejleszteni tudom ezt a jól megalapozott sportkarriert. A DVTK-tól kaptam egy ilyen szellemű ajánlatot, amit elfogadtam. Miskolcon születtem, a Diósgyőri Gimnáziumba jártam és sok minden köt a városhoz. Mindig is arról álmodtam, hogy egyszer diósgyőri sportoló lehetek.”

“Az idei szezonra az olimpiai kvalifikáció a cél, az, hogy megszerezzem az egyetlen magyar férfi kvótát. Erre van néhány esélyes – és különlegesen jó lehetőségekkel élő – rivális. Az egyik legküzdelmesebb olimpiai kvalifikáció lesz ez, amiben a DVTK nagyban tud segíteni. A 2019-es keresztszalag szakadásom a múlté, már teljes értékű vagyok. Rengeteg munkát fektettem a rehabilitációba, ami során nagyon jó szakemberekkel dolgoztam.”

A 2018-as pjongcsangi olimpikon érkezésével újjáalakul a DVTK sí szakosztálya is, aminek a vezetője Márton édesapja, korábbi edzője, és a sí szakmában több évtizedes tapasztalattal rendelkező, Prof. Dr. Kékesi Tamás lett.

További részletek a DVTK honlapján.

Kapcsolódó cikkek