Új körforgalom teszi biztonságosabbá a 37-es főút tarcali csomópontját

Megosztás

 A 37-es főút projektjének alapkövét június végénkezdték, amikor letették a Gesztely és Szerencs közötti szakasz bővítésének alapkövét. A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában a Duna Aszfalt Zrt. munkájával a két település közötti 19 kilométeres szakaszt kétszer kétsávosra bővítik, és építenek négy új körforgalmú csomópontot.

Ezzel párhuzamosan kezdődött, de külön projekt keretében épül körforgalmú csomópont és tengelysúlymérő állomás a 37-es és 38-as főutak csatlakozásában a 35+958 kilométerszelvényben.

z utóbbiak kivitelezését a HE-DO Építő Zrt. végzi a Kiemelt Társadalmi Igényeken alapuló közútfejlesztési (KTI) program keretében, nettó 741.888.888 Ft hazai forrás felhasználásával.

A kivitelezés 2021 márciusában kezdődött, és várhatóan 2021 őszén ér véget. A projektben négyágú, egysávos kialakítású körforgalom épül, melyről Szerencs, Tarcal, Sátoraljaújhely és a Sárga Borház irányába lehet kihajtani.

A közvilágítást a csomóponti ágakon behaladás-érzékelőkkel látják el, ami biztosítani tudja az energiatakarékos működtetést.


A 37-es főút mentén továbbá egy vegyes rendeltetésű aszfaltburkolatú út épül 300 méter hosszan, amely a kerékpáros forgalmat és a mezőgazdasági forgalmat biztosítja majd távlatban a 3614 jelű út és a 38-as főút között.

A munkákat a főutak forgalmának biztosítása és állandó fenntartása mellett végzik.

Kiemelt kép: magyarepitok.hu

Kapcsolódó cikkek