Fontos a miskolciak biztonsága, újabb térfigyelő kamerákat állítanak csatasorba a városban

Megosztás

A belváros és az Avas kap megerősített védelmet.

A belvárosi és avasi térfigyelő kamerarendszer megerősítéséről beszélt szerdai sajtótájékoztatóján a Velünk a Város frakciójának jobbikos önkormányzati képviselője, Szilágyi Szabolcs – aki egyben az önkormányzat Rendészeti Bizottságának elnöke is –, valamint Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója.

A város élhetősége nagyban függ attól, hogy mennyire érzik biztonságban magukat a miskolciak, ezért a város továbbra is kiemelt kérdésként tekint a közbiztonság fejlesztésére – szögezte le Szilágyi Szabolcs.  – Éppen ezért határozott úgy a városvezetés, hogy új térfigyelő kamerák telepítésére szánja el magát, ezeket a Centrum áruházra szerelik majd fel, hogy az épület melletti sétálóutcára is jól rálássanak a rendészet emberei.

A rendészeti bizottság elnöke fontos tényezőként jelölte meg az önkormányzatot sújtó folyamatos központi elvonásokat, illetve azt, hogy a kormányzat érdemben nem foglalkozik a miskolci közbiztonság kérdésével. Elmondása szerint a városnak mindezen fejlesztéseket egyre inkább saját erejéből kell megvalósítania. Emlékeztetett: a városvezetés az önkormányzati rendészet és a rendőrség hatékony együttműködését szem előtt tartva változatlanul igyekszik a szükséges eszközállományt biztosítani, sőt lehetőségeihez mérten még akár a rendőrség számára is.

Vincze Csaba kiemelte: az elmúlt időszakban négy olyan kifosztás is történt a városban, amit a MiÖR munkatársai észleltek. Ezért is kulcsfontosságú, hogy a kamerák száma fokozatosan nőjön, illetve az azokat működtető szoftver, nem utolsósorban pedig a humánállomány is biztosítva legyen a rendszer számára – tette hozzá az igazgató.

A belvárosi és külterületi mellett napirenden van az avasi térfigyelő rendszer bővítése is, azonban a kameránként többszázezresre szökő tételeken túl a telepítéseket gyakran megnehezítik egyéb jogszabályi előírások és hatósági engedélykérések – mutatott rá a felmerülő akadályokra.
 
A szándék mindenképp megvan, így reméli, a szükséges közgyűlési határozatokra sem kell sokat várni a jövőben – összegezte a helyzetet a rendészeti igazgató. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek