Tanévnyitó a miskolci rendvédelmiseknél is

Megosztás

Az idei tanévet több, mint négyszázan kezdik meg.

Szeptember 1-jén itt is megnyitották a tanévet, ünnepségükön részt vettek a tanulmányaikat most megkezdő fiatalok is. Köztük Kovács Emília és Balogh Gyula, akik kétéves rendőrtiszt-helyettesi képzést kezdenek meg. Elmondták, választásukban az emberek szolgálatán és gyermekkori álmaikon kívül döntő szerepet játszott, hogy fejlesszék magukat, majd az iskola elvégzését követően a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre felvételt nyerhessenek.

A tavaly óta technikumként működő intézményben immár képesítés is szerezhető, mivel a növendékeknek a technikumi mellett lehetőségük nyílt egy 1 éves rendőrjárőr képzés elvégzésére, ami egy jóval gyakorlatiasabb és intenzívebb felkészítést nyújt.

Az eseményen nyitóbeszédet tartott Bak Sándor, a rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ igazgatója, aki kiemelte, az elmúlt két évben az ehhez hasonló ünnepséget nem tudtak megtartani, sőt a járvány annyiban még nehezítette az intézmény dolgát, hogy a képzésükben hangsúlyos szerepet elfoglaló gyakorlati edukációt is át kellett szervezniük.

Az ezredes biztatta az elsőéveseket, hogy vészeljék át könnyen a kezdeti nehézségeket, de felhívta a figyelmüket: pályaorientációjuk személyes döntésük, amellyel a haza szolgálatát választották. Hangsúlyozta, a rendőri hivatás hosszútávú foglalkoztatási biztonságot kínál majd számukra, melynek kezdeti tapasztalatait a tanulók és az oktatói gárda alkotta közösségben már ezekben az esztendőkben lehetőségük lesz megélniük. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek