Már nem Mészároséké a legértekesebb családi vállalkozás Magyarországon

Megosztás

Megjelent a Forbes legnagyobb hazai családi vállalatokat rangsoroló idei listája – írta meg a Telex.hu. 2021-ben az első helyet átvette a Rahimkulov testvérek cége, a Kafijat Zrt., melynek becsült értéke 366 milliárd forint. Ez a cég soha nem szerepelt még a felsorolásban, de most rögtön az első helyen debütál, miután a G7 feltárta a hátterét és azt, milyen gazdag tulajdonképpen a család.

A második hely idén az MPF Holdingé, ami a Felcsuti család tulajdona. Felcsuti Zsolt a régió legnagyobb ipari befektetési csoportját építette fel a szövetkezeti világból 1976-ban indult családi cégből, ma a vállalat központja már Szingapúrban van. A cég 288 milliárd forintot érhet a Forbes becslése szerint.

2021-ben a harmadik helyre szorult vissza a Mészáros-csoport 255 milliárd forintra taksált értékkel. Mészáros Lőrinc és családja elképesztően széles spektrumon képviselteti magát a gazdaságban, nyár óta már a felvásárolt Tigáz is felvette az Opus nevét, és a kelet-magyarországi áramhálózat is az övék lett. A csoport értéke az energetikai terjeszkedés ellenére stagnál, így ezúttal nem tudta megszerezni az első helyet (mint az elmúlt két évben).

Negyedik lett Csányi Sándor Bonafarmja, míg az ötödik helyezett a Kasza család lett a Jász-Plasztik Kft.-vel.

Forrás: Forbes via Telex.hu

Kapcsolódó cikkek