Annyira nincs érdeklődő Semjén vadászati kiállítására, hogy ingyenjegyek tömegével próbál látogatókat szerezni a kormány

Megosztás

Közel 70 milliárdnyi közpénzből nekünk óriási szükségünk volt erre a vadászati kiállításra. Hiába no, valakinek a foci a hobbija, valakinek a vadászat, ha az érintettek kormányzati emberek, akkor ez nekünk nagyon sok pénzünkbe kerül.

A legújabb módszer, hogy ingyenjegyekkel és utazással próbálják Orbánék Semjén kiállítására csábítani legalább a gyerekeket. Így legalább a látszata meglehetne, hogy mekkora hatalmas érdeklődés volt az esemény iránt. Csak nehogy itt is titkosak legyenek majd a részletek a járványvédelem miatt…

A teljes ingyenesség vonatkozik a tanárokra is, akik 120 perces, vezetett kiállítástúrán vehetnek részt az iskolásokkal – erről küldött körlevelet az iskoláknak a rendezvény kormánybiztosa, Kovács Zoltán.

“Ezen a rendezvényen ott van minden iskola helye!” – ezzel az útmutatásnak is beillő felszólítással invitálja az iskolásokat és tanáraikat a szeptemberi vadászati “világkiállításra” a rendezvény kormánybiztosa, Kovács Zoltán államtitkár egy, az oktatási intézményvezetőknek küldött körlevélben, melyet a Párbeszéd politikusa, Dorosz Dávid vett észre.

A levélben említett Fátyol Iskolaprogram – a kiállítás kabalakutyáját hívják Fátyolnak – részeként diákcsoportok jelentkezhetnek a rendezvénylátogatásra, amihez az iskolásoknak és a tantestület tagjainak

ingyenes belépőt, valamint az állami MÁV-val szintén teljesen ingyenes utazást kínálnak.

“A kiállítás honlapján nem szerepel Kovács Zoltán kormánybiztos levelének bejelentése, hogy az iskolások és az őket kísérő tanároknak nemcsak ingyenessé tették a kiállítást, hanem a MÁV-utazást is ingyen van. A MÁV nem szerepel a rendezvény szponzorai között sem, így az „ingyenes utazás” biztosan tovább terheli a vadászkiállítás 70 milliárdos költségvetését” – állapította meg Dorosz.

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „FÁTYOL FÁTYOL SKOLAPROGRAM SZENZÁCIÓS PROGRAMOK, DÍJTMENTES RÉSZVÉTEL Azévlegnagyobb természetvédelmi eseménye Ezta címet „Egy Természettel" Vadászatié Természeti Világkiállítás érdemelte 2021 ben. kétséges tehát, hogy ezen rendezvényen minden iskolás valóban ígyis legyen,a szervezÅk nemcsak érdekes programokkal készülnek, hanem irészletét OR-kóddal. honlapunkon( kötött, irányadó, érvényes! egyes tanulók végül mások vezetett túráink mennyii látnivalókból Világkiállítást rászánni pontos AFATYOL (október jelentkezÅka látogatásra? teljes szoktak gazdálkodni,i érdemes megielölt opciókat. Ezután október ésaz OMÉK dijtalan belépés ezekre programokra vonatkozik! visszaigazolják jelentkezést, egyeztetés legyen. vasúti kedvezmény "Egy Természettel" Vadászati 2021.szeptember 25- október 14. között HUNGEXPO-n! alkalomr ermészeti Kovács Zoltán kormanybiztos EGY TERMÉSZETTEL MAGYARORSZÁG2021 Vadászatiés Természeti Világkiállítás TAKARÉKBANK”

Mint a fenti képen is látható, az iskoláknak küldött körlevélben hatalmas betűkkel egy helyesírási hiba van, a címben szereplő “díjtmentes” szóban.

A vadászati kiállítás egyébként a Hungexpóban lesz szeptember 25. és október 14. között, és a hírek szerint már 70 milliárd forint fölött jár a költsége. Utoljára májusban 6,2 milliárdot kapott a rendezvény az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól a szervezési feladatokra. Emellett a Hungexpo felújítására 55 milliárd forint megy el, az előkészítésre 10 milliárd, a reklámozásra pedig 2 milliárd forint. De lesz például 16 méter magas és 20 méter széles szarvasagancskapu is több tízmillió forintért. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek