Parragh: Az államnak bele kellene nyúlnia az ügybe és teljes egészében kötelezővé tennie a Covid-védőoltást

Megosztás

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy véli, őt sem kérdezték meg 1-2 éves korában, hogy kéri-e a védőoltást. Az állam lépjen fel szigorúbban és tegye kötelezővé a mostani járvány elleni védőoltást. Mi is egyetértünk vele?

Kritikusan beszélt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) politikájáról a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a Nemzeti Közszolgálati Egyetem konferenciáján tartott előadásában – derül ki a Portfolio.hu beszámolójából. Parragh László szerint az elmúlt időszak eredményeit a kormány, a kamara és a jegybank együttműködésére lehetett alapozni, utóbbira azonban „ma azért már nem ennyire igaz”, hogy kooperál.

Az MKIK elnöke arról is beszélt, hogy a koronavírus leküzdéséhez kötelezővé kellene tenni a védőoltást. “Engem nem kérdeztek meg 1-2 évesen, hogy kérem-e a kanyaró vagy a tuberkulózis elleni oltást, hanem beadták, de az oltások miatt ma nincsenek is ilyen betegségek. „Az államnak keményebben kellene belenyúlnia ezekbe a folyamatokba” – fogalmazott a Portfolio tudósítása szerint. Parragh korábban csak arról beszélt, hogy bizonyos munkakörökben lenne erre szükség, ennek érdekében készek akár jogszabály-módosítás kezdeményezésére is. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek