Miskolc volt alpolgármestere is megmentené az ITC-t – vagy legalább a lebontás okaként emlegetett domborművet

Megosztás

Az utóbbi hetekben a volt szocialista pártház lebontása jelenti a legforróbb témát Miskolcon. A város vezetése tiltakozik az ITC lerombolása ellen, most pedig csatlakozott a sorhoz Mokrai Mihály, a borsodi megyeszékhely volt alpolgármestere is. Mokrai mindenekelőtt azt kifogásolja, hogy ideológiai okok miatt bontanák le az épületet, így kész arra, hogy akár saját költségén megmenste a szóban forgó Lenin-domborművet.

“Csak zavart elmében születhet meg olyan elképzelés, hogy egy dombormű témája miatt le kell rombolni egy ikonikus épületet!” – írja posztjában Mokrai. “Két évvel ezelőtt még kormányzati központot szeretett volna kialakítani az ITC-ből a Fidesz, el is költött az áttervezésre közel százmillió forintot, ma már inkább lebontaná a “Szentháromság téren” álló irodaházat…”

“A terület önkormányzati képviselőjeként tiltakozom az esztelen elképzelés ellen, egyben felajánlom, hogy ha mégis felülkerekednének az őrült eszmék a józan ész felett, és megjelennének a munkagépek Miskolc központjában, én saját költségemen, szakszerűen leszerelem és elszállítom a mellékelt domborművet, és saját irodámban tárolom mindaddig, míg megfelelő helyet nem találnak rá a valódi szakemberek!”

Kapcsolódó cikkek