Különös véletlen: a fideszes polgármester fia lett az év tanulója Harkányban

Megosztás

További furcsa véletlen, hogy a polgármester és az alpolgármester édesapját is kitüntették a városban. Természetesen semmi összefüggés nem lehetséges.

Múlt csütörtökön több díjat és elismerést is átadtak Harkányban, többek között az év tanulója díjat, amelyet idén Baksai Tamás kapott – írta a Harkányi Hírek. A város fideszes polgármesterét Baksai Endre Tamásnak hívját, ezért megkérdeztük az önkormányzatot, hogy az év tanulója rokona-e a polgármesternek.

A Telex megkeresésére a Harkányi Önkormányzat megerősítette, hogy valóban a polgármester fia vehette át az év tanulója díjat a képviselő-testület augusztus 19-i ünnepi ülésén. „Az év tanulója és az év sportolója díjat minden évben a helyi Kitaibel Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nevelőtestülete által javasolt diákoknak ítéli oda a képviselő-testület. Így történt ez idén is, hiszen minden általuk kitüntetésre javasolt tanuló megkapta az elismerést” – írta az önkormányzat.

Arra a kérdésünkre, hogy a polgármester nem tartja-e összeférhetetlennek, hogy a fia kapta az év tanulója díjat a városban, nem válaszoltak.

2018-ban a harkányi önkormányzat a polgármester apját és az alpolgármester apját is kitüntette a Harkányért érdemérmével. Baksai Endre és Kecskeméthy Pál azonos nevű édesapjaik korábban szintén önkormányzati képviselők, illetve alpolgármesterek voltak Harkányban.

fotó: Baksai Tamás Endre Facebook

Kapcsolódó cikkek