Veszekedett az élettársával, majd a kiérkező rendőrre is rátámadt a sajószentpéteri férfi

Megosztás

A Mezőkövesdi Járásbíróság ítéletet hozott bíróság elé állítás keretében annak a sajószentpéteri férfinak az ügyében, akivel szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A terhelt 2021. augusztus 17. napján az esti órákban egy bogácsi szálláshelyen szóváltásba keveredett feleségével, melynek során segítségkiáltás hallatszott. Egy, az apartmanban tartózkodó vendég tárcsázta a segélyhívó központ telefonszámát, majd a helyszínre a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bogács Rendőrörsének rendőrei érkeztek ki.

A rendőri intézkedés alkalmával a vádlott ismételten veszekedni kezdett házastársával, miközben annak nyakában lévő gépjármű indítókulcsot rángatta.

A helyszínen intézkedő hivatalos személy meg akarta mindezt akadályozni, ennek hatására a terhelt kitért a rendőr fogása elől és jobb kezét meglendítve a törzszászlós bal arca irányába ütött. A rendőr az ütést kivédte, a terhelt azonban megpróbálta arcon fejelni őt, viszont sikertelenül, mert a hivatalos személy távol tudta tartani magától a férfit.

A bíróság a vádlottat a fentebb ismertetett cselekmény miatt 1 év szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A kihirdetett ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyészség a nyilatkozattételre három napot tartott fenn.

Kapcsolódó cikkek