Tizenháromszor lopott a miskolci férfi, letartóztatták

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2021. április 28. és augusztus 7. napja közötti időszakban összesen tizenhárom helyszínen vehetett magához különböző értéktárgyakat.

A gyanúsított egy miskolci tetoválószalonba a nyitott ablakon keresztül jutott be, ahonnan egyebek mellett készpénzt, laptopot, tetoválógépeket és szeszesitalt is elvitt, mellyel 861.000 forint kárt okozott. További cselekményei során üzletekből, vendéglátó egységekből, társasházi lépcsőházból, tárolókból, raktárból, illetve építkezésről vett magához többek között porszívókat, hangosító berendezést, babakocsit, gázpalackot, rollert, fúrógépet, számos élelmiszert és kozmetikumot, valamint készpénzt.

A gyanúsított összességében mintegy 2 millió forint összegű kárt okozott a sértetteknek.

A bűncselekmény tárgyi súlya, elszaporodottsága, illetve a halmazati szabályok alapján a várható szabadságvesztés mértékére figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított – amennyiben a bíróság bűnösségét megállapítja – megszökne vagy elrejtőzne szabadlábon hagyása esetén. Ezt személyi körülményei sem ellensúlyozzák. Tartani kell attól is, hogy a gyanúsított összebeszélne a még elő nem került tettestársaival, illetve a hiányzó bizonyítékokat elrejtené, ezáltal a bizonyítást megnehezítené. A cselekmények sorozatjellege, valamint a gyanúsított személyi körülményei miatt nem zárható ki, hogy újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság fenti indokok miatt enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, ezért egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A gyanúsított és védője a végzés ellen fellebbeztek.

Kapcsolódó cikkek