Kezdődik az albérletszezon Miskolcon: ennyi az átlagos havi bérleti díj

Megosztás

Országszerte élénkülést mutat az albérletpiac, ahol július végén a felsőoktatási ponthatárok kihirdetését követően elindult a főszezon. Borsod-Abaúj-Zemplén megyén belül Miskolcon 82 500 forintos átlagos havi bérleti díjjal kínálták az albérleteket július végén, az eladó lakóingatlanok – lakások, iker-, sor- és családi házak – esetében pedig az átlagos négyzetméterár 302 ezer forint volt. A lakáskiadásból adódó hozam pedig a befektetők számára is vonzóvá teheti a miskolci piacot – írta a Minap.hu.

“Az egyik legfontosabb változás az, hogy idén országosan csak 3 százalékkal nőtt az albérletpiaci kereslet, miközben a fővároson kívüli bérelhető lakóingatlanok iránti érdeklődés 13 százalékkal nőtt éves összevetésben. Ez a két számjegyű növekedés pedig elsősorban a megyeszékhelyek és az egyetemvárosok fokozódó népszerűségének köszönhető. Egy másik látványos adat szerint országos átlagban 2015 óta duplájára nőtt a kiadó lakóingatlanok iránti kereslet, ezzel szemben a fővároson kívüli piacon megtriplázódott” – jellemezte a trendeket Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Az ingatlan.com adatai szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyén belül Miskolcon az eladásra kínált lakóingatlanok – lakások, iker-, sor- és családi házak – átlagos négyzetméterára 302 ezer forint volt. Az átlagos havi bérleti díj pedig 82 500 forintot tett ki. Ezekből adódóan Miskolcon a lakáskiadás 7 százalékos bruttó hozamot mutat a kínálati piaci adatok szerint. Ez pedig – megfelelő helyi kínálat esetén – az ország más részeiben élő, lakáspiaci befektetésben gondolkodókat is lépésre késztetheti, mivel kedvezőbb hozamot jelent az 5 százalék alatti fővárosi hozamnál is. 

További részletek: Minap.hu

Kapcsolódó cikkek