Országos oltásszünetet rendeltek el az augusztus 20-i hosszú hétvégére

Megosztás

2021. augusztus 20-22 között az Országos Kórházi Főigazgatóság utasítására az oltások beadása országos szinten szünetel – írta meg a Telex.hu a Honvédkórház honlapján közzétett bejegyzés alapján. „Azon oltakozó részére, akik ezekre a dátumokra kaptak esetleg időpontot, soron kívüli időpontot biztosítunk a következő hétre” – tették hozzá.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő igen kritikus hangvételű posztban reagált minderre: “El kellene már döntenie a miniszterelnöknek, hogy a celebkedés – ideértve az összes foci-, vallási eseményt, na meg a rendkívül fontos tűzijátékot – a fontos, vagy az oltások beadása. A szakértő szerint amennyiben az utóbbi, vagyis az oltás a fontos, akkor a legkevésbé sem kéne oltópontokat leállítani, írja az Index.

A szakértő részben arra is utalt, hogy a kormány könnyít a járványügyi szabályokon az augusztus 20-i ünnepségsorozat, a budapesti fogathajtó-Eb, valamint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kedvéért. A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint ezeken az eseményeken nem kell betartani a hatályban lévő járványügyi intézkedéseket, a programok bárki számára szabadon, korlátozások nélkül látogathatók.

via Telex.hu, Index.hu

Kapcsolódó cikkek