Tótka Sándor olimpiai bajnok a sprintszámban, három magyar érem csütörtök hajnalban

Megosztás

Megvan az ötödik aranyunk a tokiói játékokon, de további két ezüsttel is gazdagodott a kollekciónk Csipes Tamara és Rasovszky Kristóf révén.

Már a csütörtöki nap legelső számában magyar éremnek tapsolhattunk, hiszen a férfiak 10 kilométeres nyíltvízi úszásában Rasovszky Kristóf szenzációs úszással ezüstérmet szerzett német ellenfele mögött.

Kajak-kenuban összesen öt egységünk jutott döntőbe három különböző számban. Férfi K1 200 méteren pedig történelmi magyar siker született, hiszen Tótka Sándor nyerte a sprintszámot, ezzel begyűjtötte a küldöttségünk ötödik tokiói aranyérmét. Ugyanitt Csizmadia Kolos a dobogóról épp csak lecsúszva negyedik lett.

Ezután a női K2 500 méteres fináléban voltunk érdekeltek duplán, Csipes Tamara pedig ezüstérmet szerzett az idei olimpián már harmadik bajnoki címét nyerő új-zélandi Lisa Carrington mögött. A szám kétszeres címvédője, Kozák Danuta negyedikként ért célba.

Férfi K2 1000 méteren a Nádas Bence, Kopasz Bálint duó – utóbbi egyesben két napja olimpiai bajnok lett – a negyedik helyen futott be.

Ezzel még nincs vége a magyar érdekeltségű eseményeknek a tokiói játékok 13. napján, hiszen megkezdik szereplésüket öttusázóink, Krizsán Xénia hétpróbában érdekelt, míg a női vízilabdások Spanyolország ellen küzdenek meg a döntőbe jutásért.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkek