Kétméteres kígyót találtak egy avasi panel lépcsőházában, azóta viszont senki se találja

Megosztás

Egy két méter körüli kígyót láttak vasárnap Miskolc Avas városrészében a Klapka utca 21. szám alatti lépcsőházban a lakók – hívta fel a Boon egyik olvasója a figylemet.

Elmondása szerint befogni akkor nem tudták, azóta pedig nem látták az állatot. A lakók azóta rettegnek, hogy továbbra is a lépcsőházban bujkál valahol.

Szóltak a Miskolci Állatkertnek és egy kisállatbefogónak is, de onnan nem kaptak segítséget. Az egyik kisállatkereskedő ígérte meg, hogy ha a lakók tudják, hol van a kígyó, akkor befogja és elviszi.

A házban élők vasárnap óta rettegve közlekednek a lépcsőházban és szállnak be a liftbe. Nem merik a kisállataikat levinni sétáltatni, nehogy a kígyó kárt tegyen bennük. Valószínűleg nem mérges kígyóról van szó, de az emberek továbbra is nyugtalanok, hiszen bármikor szembe találkozhatnak vele.

A Miskolci Állatkert azt nyilatkozta a lapnak, hogy nincs se kapacitásuk, se járművük ahhoz, hogy talált állatokhoz menjenek ki, ebben más az illetékes. Kiemelték, hogy Magyarországon minden hüllő és kétéltű faj védett, így a kígyók a környezetvédelmi és természetvédelmi hatósághoz, valamint a Bükki Nemzeti Parkhoz tartoznak.

Ha erdei siklóról van szó, ami szintén megnő akár kétméteresre is, akkor a nemzeti park intézkedik, ha pedig valamilyen egzotikus állat, akkor annak van gazdája, így neki kell gondoskodnia róla. Az állatkerteknek ütemezett gyűjteménytervük van, nem fogadnak be talált állatokat. Az intézmények egymástól szerzik be az új példányokat

– adott tippeket Veress Tamás, az állatkert gyűjteményi vezetője.

Kiemelt kép: Az egyik lakó fotója a “szökevényről”

Kapcsolódó cikkek