Deutsch Tamás a nácikhoz hasonlította Vettel szivárványos pólóját, a budapesti német nagykövetség kiosztotta

Megosztás

Nemcsak Lewis Hamilton foglalt állást a magyar pedofiltörvényhez kapcsolódó melegellenes szabályozás kapcsán a Forma-1-es Magyar Nagydíj hétvégéjén. Sebastian Vettel szivárványos cipőben érkezett a Hungaroringre, vasárnap pedig szivárványos pólót viselt a futamot megelőzően.

A fideszes Deutsch Tamás ezután lényegében a náci horogkereszttel állította párhuzamba az LMBTQ-mozgalmat szimbolizáló szivárványt – írja az Index.hu.

A németek mindig is értettek ahhoz, hogyan kell az aktuális kordivatnak megfelelő píszí szimbólumokat megjeleníteni a sportban – tette hozzá az európai parlamenti képviselő.

Ezt nem hagyta szó nélkül a budapesti német nagykövetség, és Facebook-oldalán közölte: “Számtalan LMBTQ személy is áldozata lett a náci rezsim bűncselekményeinek. Ezért teljesen helytelen az emberek e csoportjának jogai melletti elkötelezettséget és a megkülönböztetésük elleni fellépést a náci rezsim politikájával összehasonlítani.”

Azt is írták, hogy a német kormány számára ez az elkötelezettség az emberi jogi politikájának szerves részét képezi – Németországban, Európában és az egész világon.

via Index.hu

Kapcsolódó cikkek