Éremeső kajak-kenuban: kettős magyar siker a királyszámban, bronzérem női párosban

Megosztás

Minden színű éremből szereztek egyet a magyarok a keddi döntőkben: Kopasz Bálint olimpiai bajnok lett K1 1000 méteren, megelőzve Varga Ádámot, míg női K2 500 méteren bronzéremmel gazdagodott a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra páros.

Ahogy arra számítani is lehetett, remek magyar eredményeket hoztak a kajak-kenu sportág keddi döntői a tokiói olimpián. Lucz Dóra hatodik lett női K1 200 méteren, ami kiváló teljesítmény, de az igazi tarolás csak utána jött.

A királyszámnak tartott férfi K1 1000 méteren ugyanis Kopasz Bálint ellenállhatatlan versenyzéssel, olimpiai rekorddal szerezte meg Magyarország harmadik aranyát az idei játékokon. Ráadásul történelmi magyar siker született, hiszen Varga Ádám parádés hajrával lett második.

Nem sokkal később női K2 500 méteren is két egységnek szurkolhattunk, amelyek közül a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra duó bronzérmet szerzett, míg Csipes Tamara és Medveczky Erika a negyedik helyen csapott célba.

Ezzel a magyar küldöttség már mindhárom színű éremből háromnál jár Tokióban, amivel Kubával megosztva az éremtábla 16. helyén állunk. És ezzel még nincs is vége mára az éremesőnek, hiszen Lőrincz Tamás döntőt vív birkózásban, míg Berecz Zsombor vitorlásunk a második helyről várja az éremfutamot.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkek