Birkózásban született meg a negyedik magyar arany, történelmi ezüst vitorlázásban

Megosztás

Nem volt vége a kajak-kenu döntőkkel a keddi éremesőnek: Lőrincz Tamás karrierje végén lett olimpiai bajnok, míg Berecz Zsombor nagy csatában szerzett ezüstérmet.

Már magyar idő szerint hajnalban egy-egy arannyal, ezüsttel és bronzzal gazdagodott a magyar küldöttség éremkollekciója kedden a tokiói olimpián, ám ezzel még nem volt vége a szebbnél szebb eredmények halmozásának.

Időrendben elsőként a vitorlázás finndingi hajóosztályának éremfutama következett, amelynek második helyen vágott neki Berecz Zsombor. A magyar sportoló óriási csatában megnyerte a versenyt, brit riválisával szembeni hátrányát viszont nem tudta ledolgozni, így olimpiai ezüstérmes lett Berecz – ezzel a sportág legjobb magyar eredményét szállította.

Kora délután aztán jött a 77 kilogrammos birkózók kötöttfogású döntője, amelyben a pályafutása végén járó világ- és Európa-bajnokunk, Lőrincz Tamás lépett szőnyegre. Lőrincz pedig remek birkózással megnyerte a finálét, így olimpiai bajnok lett, Magyarország negyedik aranyát szerezve a 2020-as játékokon. Ezzel 2004 óta először született magyar győzelem birkózásban.

Ráadásul testvére, Lőrincz Viktor nem sokkal korábban szintén bejutott a döntőbe a maga súlycsoportjában. Szőke Alex számára viszont nem jött össze a bronzérem a 97 kg-osok között: gyors mérkőzésben alulmaradt ellenfelével szemben, így ötödikként zárta az olimpiát.

Fontos magyar eredmény még, hogy a női vízilabda-válogatott a negyeddöntőben legyőzte Hollandiát, s ezzel bejutott a torna elődöntőjébe, ahol a spanyolokkal játszanak majd.

Magyarország a ma szerzett összesen öt éremmel – így már négy arany, négy ezüst és három bronz a mérleg – feljött a táblázat 13. helyére.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó cikkek