Belefulladt egy fiatal testvérpár a Balatonba

Megosztás

Egy 17 és egy 13 éves fiú az áldozat, akiknek elsodródott a matracuk, már régen túlhaladtak a bójákon és egyikük sem tudott úszni.

Egy jászberényi testvérpár belefulladt a vízbe, miután elsodródott a gumimatracuk a Balatonon – derül ki a Balaton Környéke cikkéből.

Az Alsóbélatelepnél történt tragédiában egy 13 és egy 17 éves fiú halt meg. Elsőként a 13 éves fiút találták meg vasárnap délután fél négy körül, őt nem sikerült újraéleszteni – jelentette be Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Testvére holttestét este hétkor találták meg. 

A Sonline hírportál információink szerint a család egy nappal a tragédia előtt érkezett a Balatonhoz. A 13 és 17 éves fiúk két külön matracon túlhaladtak a bójákon, annak ellenére, hogy egyikük sem tudott úszni. A szülők arra lettek figyelmesek, hogy már nem tartózkodnak a testvérek a matracokon. 

Egyelőre nem világos, hogy a két tinédzser hogyan csúszott a vízbe. A mentők négy hajóval keresték őket, miközben a szüleik a harmadik gyermekükkel a parton voltak.  A Likebalatonnak néhány fürdőző azt mondta, a fiúk nem gumimatraccal, hanem SUP-pal mentek a vízbe, de ezt rendőrségi források nem erősítették meg. (Index.hu)

Kapcsolódó cikkek