A harangszó után a kakaskukorékolást is betiltatnák egy településen a nyaralni vágyók

Megosztás

Az ATV Híradója Balatonberényről tudósított, ahol a nyaralók addig kérlelték az egyházat és az önkormányzatot, hogy szüntesse be a hajnali 5 órás harangozást, míg a két szerv kötélnek nem állt, és leállíttatta a harangszót.

A Híradó szerint a nyaralók először petíciót nyújtottak be a polgármesternek, melyben kifejtették, hogy pihenni jöttek, nem pedig a harangozást hallgatni. Ezért arra kérték a polgármestert, hogy a hajnali hangzavart haladéktalanul szüntessék be. Ennek eredményeként először 5-ről 6-ra tették át a harangozást, majd a falu vezetésének és az egyháznak sikerült megegyeznie hogy reggelenként nem harangoznak.

De nem itt van vége a törénetnek, ugyanis egy újabb kérés jött a hivatalba: tegyenek valamit a reggeli kakaskukorékolások ellen, mert az is nagyon zavaró.

„Most is van egy olyan ügy, ami a kakaskukorékolással kapcsolatban van, de nem tudjuk megtiltani azt, hogy a kakasok kukorékoljanak”

– hangsúlyozta a Híradónak Horváth László polgármester.

Az ATV Híradó tudósítása azzal zárul: nyár végéig biztosan nem lesz reggel harangszó, azonban a kakasok továbbra is fújják majd a faluban a hajnali ébresztőt.

Kapcsolódó cikkek