Hegedűs Andrea arra kérte Veres Pált, hogy Miskolcon is legyen ingyenes antitest-vizsgálat az időseknek

Megosztás

Csütörtökön reggel a Testvérvárosok útján található orvosi rendelő előtt tartott sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció Jobbik által is támogatott országgyűlési képviselőjelöltje. Hegedűs Andrea szerint a miskolci városvezetésnek is fel kell készülnie arra, hogy megvédje polgárait, mivel Európa-szerte újra nő a fertőzöttek száma, és félő, hogy a negyedik hullám minket sem fog elkerülni.

Ráadásul – folytatta – a magyar kormány a világon egyedüliként kínai vakcinával is oltatta a hatvan év felettieket, holott kutatások szerint ez nem ad védettséget számukra a COVID-19-cel szemben: nemrég kiderült, hogy a beoltottak legalább 30 százalékánál semmilyen védettség nem alakult ki, a kormány azonban nem hajlandó ingyenes vizsgálattal kideríteni, kik azok, akik emiatt életveszélyben vannak.

Ezért azt javaslom Veres Pál polgármesternek, hogy kövessük a budapesti példát: Miskolcon is tegyük lehetővé az ingyenes ellenanyag-vizsgálatot minél több Sinofarmmal beoltottnál

– mondta.

Hegedűs Andrea szerint a városnak ki kell tudnia gazdálkodni a tesztek költségeit, mert „egy elszegényedő nyugdíjasrétegről van szó”, akiket támogatniuk kell.

A magas infláció legjobban az idősebbeket sújtja, mert közöttük sokan 100 ezer forint alatti nyugdíjból kénytelenek tengődni. Ők nem tudják kigazdálkodni az ellenanyag-vizsgálat tesztköltségét

– hangsúlyozta a politikus.

Kiemelt kép: Beregi László, Minap

Kapcsolódó cikkek