Magyarországon a harmadik legrosszabb az órabér az egész EU-ban – Megjelent a Nyomtass Te is! legújabb száma

Megosztás

Óriásiak a különbségek az átlagbérek között Európában. (Az ábrán nem szerepel Norvégia, mert ők nem tagjai az Európai Uniónak, de ott a legmagasabb az órabér, 47,3 euró) – derül ki a Nyomtass Te is! legújabb számából.

Az EU-s országok közül Dánia áll az első helyen, 45,8 euróval. Átváltva forintra ezeket a számokat egészen döbbenetes összegeket kapunk. Július 3-án 351,62 forint egyenlő 1 euróval, ezzel számolva a norvég munkavállalók átlagosan 16 632 forintért, a dánok pedig 16 104 forintért dolgoznak óránként. Az európai rangsor utolsó helyén Bulgária áll 6,5 eurós órabérrel, ami 2286 forint, őket Románia követi 8,1 euróval, ami 2848 forintnak felel meg.

Az unióban a harmadik legrosszabbul keresők a magyar munkavállalók 9,9 eurós bruttó órabérrel, ami 3481 forintnak felel meg, és ezzel jelentősen lemaradunk az EU-s átlagtól, ami 28,5 euró, azaz 10 021 forint.

Ha szeretne még hasonló tartalmakat látni, akkor látogasson el a nyomtassteis.hu weboldalra, ahol minden lapszámot ingyen elolvashat! Aki úgy gondolja, hogy ezekről a hírekről másoknak is értesülniük kell, annak csak annyi dolga van, hogy több példányban kinyomtatja vagy lefénymásolja, majd tovább terjeszti ingyenesen. 

Kapcsolódó cikkek