Félelmetes: Palkovics megtette ajánlatát a Budapest Airportra, de előre szólt, ha nem eladó, akkor a kormány máshogy szerzi meg a tulajdont

Megosztás

Magyarország 2021. A kormányzati csoport Palkovics László vezetésével kívánja megvásárolni a Budapest Airport Zrt.-t, miközben a jelenlegi tulajdonosokat folyamatosan nyomás alá helyezve támadják őket a hivatalok, akadályozzák a fejlesztéseket, mindenáron ki akarván kényszeríteni az üzletet. A jelek szerint ezt mindenki látja, csak senki nem tud/akar tenni ellene.

A piaci ár alatt volt az ajánlat a Bloomberg értesülése szerint.

Ajánlatot tett a magyar kormány a Budapest Airport Zrt.-re a héten – írja az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva a Bloomberg. Úgy tudják, hogy az ajánlat a piaci ár alatt volt. A többségi tulajdonos AviAliance nem kívánta kommentálnia a lap értesülését, a kormány pedig nem válaszolt a Bloomberg megkeresésére.

Múlt hónapban Palkovics László innovációs és technológiai miniszter azt nyilatkozta, hogy méltányos ajánlatot készülnek tenni a reptér megvásárlására, és ha nem eladó, akkor a kormány „valamilyen módon” visszaállítja a többségi állami tulajdont.

A Budapest Airport tulajdonosai nemrég közleményben utaltak rá, hogy nem akarják eladni a Zrt.-t. Korábban az is kiderült, hogy azt tapasztalják, a kormány ki akarja kényszeríteni az üzletet: mindenféle hivatalosságok megvádolták őket a létesítménnyel összefüggő beruházások miatt, ugyanakkor akadályozták a fejlesztéseket, azon kívül miniszterek és „közeli” sajtóorgánumok fenyegetőztek. Az Orbán-kormány nyomásgyakorlása miatt áprilisban a Liszt Ferenc repülőteret működtető konzorcium főrészvényese panasszal fordult az Európai Bizottsághoz. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek