Felfüggesztették az ügyvédet, aki Berkit is képviselte

Megosztás

A Berki Krisztiánt, Galambos Lajost és Gáspár Győzőt is több ügyben képviselő ügyvéd neve mellett A Magyar Ügyvédi Kamara (MÜK) ügyvédkeresőjében már az „inaktív” státusz szerepel.

A Telex megtudta a budapesti kamara elnökétől, hogyaz ügyvéd

“2021. július 8-tól 2022. január 8-ig fel van függesztve a tevékenység gyakorlása alól, azaz nem ügyvédkedhet” 

– fogalmazott a lapnak Tóth M. Gábor.

A Telex szerint a felfüggesztésnek egy májusi ügyhöz lehet köze. A gyanú szerint 2019 szeptembere és 2020 márciusa között egy férfi több társával – köztük két ügyvéddel – egy vállalkozótól 800 millió forintot kapott. A pénzt azért kapták, mert azt állították, hogy ebből a pénzből fizetik ki a belügyminisztert, a rendőröket, a NAV-ot és más hivatalos szerveket. Tehát kenőpénzről lehet szó. A cél az lehetett, hogy ne induljon a vállalkozó ellen adóhatósági és büntetőeljárás. Végül mégis elindult ellene a nyomozás. Emiatt további 100 milliót kért az ügyvéek, hogy majd ezzel kedvezően befolyásolják az eredményt – írja a lap.

Később ugyanezt a vállalkozót megkereste egy másik ügyvéd is. Ő 150 milliót kért, hogy segítsen neki kedvezően alakítani a büntetőeljárást. Ez az ügyvéd is azt állította, hogy a pénzzel a miniszterelnököt, a legfőbb ügyészt és egy NAV-vezetőt kell lefizetni.

Az elfogás után a bíróság hét gyanúsított közül öt ember letartóztatását rendelte el. A most felfüggesztett ügyvéd bűnügyi felügyeletbe került. Nyomkövetőt kell viselnie és nem hagyhatja el a kijelölt otthonát. Egy vádlott személy pedig szabadon távozhatott.

via JövőTV

Kapcsolódó cikkek