A miniszter többször is komoly ellentmondásba keveredett saját magával a kormányinfón – teljesen hülyének nézik a lakosságot

Megosztás

A csütörtöki “tájékoztató” hangnemben és a válaszok tekintetében is minden eddiginél lejjebb süllyedt, ami a színvonalt illeti. Gulyás Gergely többször adott igencsak ellentmondásos választ, alapvetően pedig a fontos kérdésekben is óvodás gyermeknek nézik a lakosságot.

Nézzünk néhány példát a 444.hu gyűjtésének segítségével.

Ha a helyreállítási támogatás folyósításának feltételéül a homofób törvény visszavonását vagy módosítását szabná a Bizottság, mit tenne a magyar kormány?

Erre az újságírói kérdésre Gulyás azt mondta, hogy ha ilyen bírósági döntés születik, a magyar kormány azt végrehajtja. A miniszter ezután személyeskedett egy sort Vera Jourovával, a biztost “Jourova nevezetű biztos asszonynak” (!) nevezve és megerősítve, hogy a magyar kormány vele egyszerűen nem hajlandó szóba állni. Hogy utána a korábbi fake news-ozását megcáfolva arról beszéljen, hogy az újjáépítési támogatás folyósításával kapcsolatos egyik bizottsági igény a magyarországi oktatás diszkriminációmentessége.

Gulyás szó szerinti tanácsa a hatvan évesnél idősebb, Sinopharmmal oltott, antitest nélküli magyarokhoz: ne tekintsenek virológusként a balliberális újságírókra

Gulyás ezt arra a kérdésre mondta, hogy mit javasol az antitestek hiánya miatt aggódó állampolgároknak. Aki 2 oltást kapott, annak nem kell tennie semmit, szögezte le. A meghökkentően cinikus válasz után nem sokkal Gulyás elismerte, hogy igenis felmerült kérdésként a harmadik vakcina esetleges engedélyezése, de azt mondta, hogy erre akkor kerülhet sor, ha a gyártók javasolják azt.

A védettségi igazolványnak már nincsen semmiféle jelentősége

Ezt Gulyás Gergely szögezte le. Az RTL riportere erre felidézte, hogy koncertre, sporteseményre és magára a Kormányinfóra is csak védettségivel lehet bemenni.

Gulyás soha nem járt Hatvanpusztán, mégis fenntartja, hogy ott többségében gazdasági épületek épülnek

Az Orbán-család titkos dácsájáról is kérdezték Gulyás minisztert, aki a HVG legutóbbi leleplező fotói után, amik szerint az egyik épület egy nagy luxuskönyvtár lesz. Gulyás fenntartotta korábbi állítását, miszerint az Orbán Győző tulajdonában lévő birtokon többségében gazdasági épületek készülnek. Mindezt úgy, hogy nem járt ott soha.

Hibáztunk, hibáztam – mondta ki Gulyás

A civil szervezetek anonim támogatását megtiltó rendeletről mondta ezt a miniszter. Azért, mert az nem felelt meg az uniós előírásoknak. Új rendeletet fognak hozni, amiben már az Orbán Balázs által megszellőztetett verzió fog szerepelni, hogy félmillió forintos adományig névtelen maradhat az adakozó.

Gulyás Gergely perceken át képtelen volt definiálni, hogy mit jelent a homoszexualitás népszerűsítése

A 444 munkatársa azt a pofonegyszerű dolgot kérdezte Gulyás Gergelytől, hogy mit jelent a homoszexualitás népszerűsítése, amit az új homofób törvény tiltana az iskolákban és a tömegkommunikációban. Gulyás azonban a perceken át újra és újra feltett kérdésre sem tudott bármit mondani arról, hogy általában mit jelent ez a szókapcsolat szerinte, illetve egyetlen konkrét példát sem volt képes felidézni arra, hogy valaha magyar iskolában ilyen előfordult volna.

Bár titkolják ezeket, Gulyás szerint léteznek megyei szintű oltottsági adatok

A 444 munkatársának kérdésére a miniszter azt mondta, hogy szerinte nincs ok arra, hogy nyilvánosak legyenek a megyei, járási és települési szintű oltottsági és egyéb, a járvánnyal kapcsolatos adatok. Utána elismerte, hogy megyei szintű adatokat ő maga is látott úgy egy hónapja, majd annak ellenére, hogy az illetékes szervek eddig konzekvensen megtagadták ezeknek a közérdekű és a világon szinte mindenütt nyilvános adatoknak a kiadását a 444 sorozatos kérdéseire, azt állította, hogy ő majd kiadja ezeket.

Kapcsolódó cikkek