Újabb hőségriadó: ismét vizet osztanak Miskolc több pontján is

Megosztás

Harmadfokú hőségriasztást hirdetett meg az országos tisztifőorvos június 7-től (szerda) július 9-ig (péntek) az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján.

A szakemberek azt javasolják, hogy aki teheti, ne tartózkodjon huzamosabb ideig – különösen 11 és 15 óra között – a tűző napon, viseljen könnyű, a test minél nagyobb részét takaró ruházatot, használjon napégés elleni készítményeket és igyon sok folyadékot, lehetőleg vizet, dehidratáló hatásuk miatt kerülve az alkohol és a kávé, illetve a cukros üdítők fogyasztását. A nagy melegben a szakemberek szerint ajánlott hosszabb-rövidebb időre légkondicionált terekben – bevásárlóközpontokban, hipermarketekben – megpihenni.

A kánikula fokozottan veszélyes az idősekre, a kisgyermekekre, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre. A szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy a vízpartokon, strandokon is ajánlott a fokozott óvatosság, felhevült testtel nem szabad a vízbe ugrani, az autósokat pedig arra kérik, hogy még rövid időre se hagyjanak a kocsiban gyermeket, házi kedvencet, kutyát, macskát, illetve alkoholos kézfertőtlenítőt, festéket, öngyújtót sem, ez utóbbiak a forróság miatt meg is gyulladhatnak.

Miskolc MJV Polgármesteri Hivatalának kezdeményezésére a nagy hőség miatt a Mivíz Kft. munkatársai vizet osztanak majd a járókelőknek ezekben a napokban, a 11:00 óra és 17:00 óra közötti időszakban: a Villanyrendőrnél, a Centrum Áruháznál és a Búza téren (az 1-es busz megállójánál).

Kapcsolódó cikkek