Ismerjük meg a Földes Ferenc Gimnázium diákját, akinek ötletén alapul a LEGO csocsóasztala

Megosztás

A 16 éves miskolci fiatalember, Fehérvári Donát szenzációsat alkotott, immáron országos hírnévre tett szert.

Fehérvári Donát a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákja, tervei alapján készül az új Lego Ideas készlet. A 16 éves fiatalember egy működő csocsóasztalt álmodott meg.

Donát jövőre kezdi csak a 10. osztályt a Földesben, de neve már körbefutott az országos médiában: egy mozgatható, játékra is alkalmas csocsóasztalt tervezett meg. A gyártó cég sport tematikájú felhívására készítette el ezt. A We Love Sport! témában olyan készletek ötleteit várták, amelyekkel a játékkocka rajongói kifejezhették a sport iránti szeretetüket.

A Lego Ideas olyan kezdeményezés, amelyben az érdeklődőknek is lehetőségük van beküldeni saját kockákból megépített ötletüket, így esélyt kapnak arra, hogy a játék tervezőivel életre keltsék azt. A csocsóasztal ötletét még februárban töltötték fel az Ideas weboldalára. Az új készletet Dániában a napokban jelentették be.

A magyar fiatal tervét nemcsak a tíz legjobb ötlet közé választották, de a nemzetközi rajongói közönségtől is az ő modellje gyűjtötte be a legtöbb szavazatot.

– Leginkább a matematika és a fizika, valamint a gépészet érdekel, gépészmérnökként szeretnék majd tovább tanulni. Ehhez kapcsolódik az is, hogy miért élvezek Legoval játszani – mondta el, hozzátéve: a sportok sem állnak távol tőle, rendszeresen horgászik, illetve kézilabdaedzésekre jár. – A foci is megmaradt azonban az életemben. Még hatodikban egy évet játszottam, azóta a barátaimmal szoktam játszani. És persze mindig követem a nagy tornákat, az Eb-t is nézem. A magyar válogatott kiesése miatt nagyon csalódott voltam, meglepően jó teljesítményt nyújtott a csapat.

Azt is elmondta, hogy egy Lego-szettben azt szereti, ha nemcsak egy statikus kiállítási darab, hanem rendelkezik funkciókkal, így amikor meglátta a pályázati felhívást, akkor azonnal beugrott a csocsóasztal ötlete. Amikor csak van rá lehetősége, mindig nagyon szívesen csocsózik a barátaival, a családdal.

További részleteket a Minap.hu cikkében olvashat.

Kapcsolódó cikkek