Különös baleset: Bajba került a vitorlázórepülő, zuhanni kezdett, megpattant egy kombájn tetején és úgy csapódott a földbe

Megosztás

A furcsa baleset Dunaújváros mellett történt, a pilóta élve, a kombájnban ülők pedig sérülés nélkül úszták meg.

A kombájnt vezető férfi elmondta, látta, hogy felette szállt el a gép, majd még egy kört megtett, és ekkor már tudta, ebből baj lesz.

A következő körnél pont a kombájnt vette célba a repülő, megpattant a tetején, majd a földbe csapódott – számolt be az esetről a hiros.hu-nak a kombájnos.

A kombájn sofőrje és az édesanyja azonnal hívták a mentőt, és egyúttal a pilóta segítségére siettek. A repülőt vezető 56 éves pécsi férfit helyszíni ellátás után mentőhelikopterrel szállították a kecskeméti megyei kórházba.

A kecskeméti hírportál úgy tudja, hogy a Dunaújváros melletti, baracs-kisapostagi sportrepülőtérről szállt fel a pilóta, aki részt vett a 66. Magyar Nemzeti Vitorlázórepülő Bajnokságon.  Apostag fölött azonban veszített a magasságból, így leszállóhelyet keresett. A település mellett éppen egy gabonatáblát arattak, amely alkalmas volt a leszállásra, és ezért kezdett körözni felette.

A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, ahogy az is, miért pattant meg a kombájn tetején. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek