Feljelentették a miskolci férfit a túl sok macskája miatt, aki erre karóval és kővel állt bosszút

Megosztás

A Bíróság.hu írása szerint a szomszédi vita fajult el kissé túlzottan. Tipikus helyzet, hogy mindkettőnek igaza van, de egyiknek sem.

A Miskolci Járásbíróság szerdán pénzbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, aki a macskái miatt kialakult vita hevében támadt a szomszédjára Miskolcon.

A férfi és a szomszédja már egy ideje haragban voltak egymással, mert a szomszéd korábban hatósági bejelentést tett a férfi portáján tartott macskák nagyobb száma miatt. Tavaly augusztus 30-án a két férfi az utcán találkozott, amikor a macskás férfi felelősségre vonta a szomszédot a feljelentés miatt.

A vita hevében a macskatulajdonos trágár szavakkal szidta a szomszédot, aki erre a lakásába indult, mert nem akart tovább veszekedni. Ekkor a macskás férfi felvett a földről egy követ, amivel meg akarta ütni szomszédot, azonban egy járókelő „vigyázz!” kiáltása miatt még időben hátrafordult, és elvette a követ. A macskás azonban tovább támadott, és egy 120 centiméteres fa karóval akarta megütni. A sértett előbb kitért az ütések elől, majd megfogta a karót, amitől a macskás támadó földre esett. De még ekkor sem engedte el a husángot, azonban a szomszéd kirántotta a kezéből, és távozott a helyszínről. A bíróság garázdaság bűntette miatt 100 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a macskás férfival szemben. A büntetővégzés jogerős. (444.hu)

Related posts