Varga Miklós is üzent: Nem a szivárványos “vén Európát” szereti

Megosztás

Az énekes szerint hatalmas különbséget kell tenni Európa és az Európai Unió között.

Pár tucat, zömében az idősebb korosztályból verbuválódott hallgatónak adott „koncertet” Varga Miklós Szentesen, a Múzeumok Éjszakáján. Mivel ilyenkor már későn sötétedik, a „koncertet” délután 4-kor tartották a Péter Pál polgárház udvarán.

A „koncerten”, ahogy a Szentesi Mozaik írja, a „rendkívül nagy hangterjedelmű énekes, a magyar rocktörténet kiemelkedő alakja” énekelte el sikerdalát, az Európát, vagy ahogy mindenki ismeri, a Vén Európát. Az egykori kontratenor rockzenész a playbackről szóló dallamok gitárszólója alatt bevetette a két, ilyenkor szokásos színpadi trükk egyikét, a recitálást, azaz a magvas gondolatok félig énekelve, nagy pátosszal zenére elmondását. A másik trükk, azaz a mikrofonállványon vicsorogva műgitározás itt már a mikrofonállvány hiánya miatt sem jöhetett sajnos szóba, ezért nézzük, mivel aktualizálta a dal szövegét az előadó:

Hát hölgyeim és uraim, most már nagyon sok esztendeje, hogy az Európai Unió tagjai vagyunk, mert Európát ne tévesszük már össze az Európai Unióval!

Mi nem abba a szivárványos Európába szerettünk volna lenni.

Egy dal szól még azért, hogy talán egyszer akiket elszakítottak tőlünk, ők is ott lehetnek az igazi, közös Európa-házban. Ezért szól még ma is ez a dal. Na, és hogy ezt Brüsszelben is meghallják, jó hangosan üzenjük meg, hogy mi szeretjük Európát! (Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek