Remek hír, folytatódik a miskolci óvodafelújítási program

Megosztás

A felújítás során ugyan átmeneti átköltözésre is szükség lehet, de a munkálatok végeztével egy teljesen megújult intézmény várja a gyerekeket és a dolgozókat.

Miskolc MJV Önkormányzata folytatja óvodafelújítási programját, amelynek célja, hogy komfortosabb, szebb környezetet biztosítsanak a gyermekek és a velük foglalkozó óvodai munkatársak részére – írja a város által kiadott közlemény.

Júliusban a Dózsa György úti Tagóvodában kezdődnek kivitelezési munkák, amelynek keretében az óvodai rész összes belső nyílászárója cserére kerül. Megújulnak a csoportszobák, a szociális blokkok, a közlekedők padlóburkolatai, valamint a falfelületek is. Az épület egy részében a teljes gépészeti rendszer felújításra kerül és átépítik a vizesblokkokat. Megoldódik a zárt légterű helyiségek szellőzése, valamint felújítják a teljes villamos hálózatot. Energetikai korszerűsítés is történik a kivitelezési munkák során, melynek eredményeként az épület külső hőszigetelést kap, a külső nyílászárókat is kicserélik, napelemes rendszer is telepítésre kerül, valamint akadálymentesítés is megvalósul. A munkákkal 2022. januárra készülnek el, a kivitelezés összege: bruttó 136.8 millió forint.

A felújítás idejére az óvodások és az intézmény munkatársai ideiglenesen új helyre költöznek, a Miskolci József úti Óvoda székhelyintézménybe és a Brunszvik Teréz Sport Tagóvodába. Az erről tartott egyeztetések során fontosnak tartották, hogy a gyerekek átmeneti új otthona minél közelebb legyen az anyaóvodához.

A költöztetést július 6. – 9. között külsős cég végzi majd, de ez így is komoly terhet ró az intézményekre. Ennek megkönnyítésére az önkormányzat minden segítséget megad, bízva abban, hogy az óvodák felújításának eredménye mindenkit kárpótol majd a nehézségekért.

A felújítás folyamatáról az önkormányzat folyamatos tájékoztatást ad. (A borítókép illusztráció)

Kapcsolódó cikkek