Ferenc pápa miseruhájának illatával megegyező parfümöt dobtak piacra

Megosztás

A parfümnek valójában nincs közvetlenül köze Sorrentinohoz, és nem is a Vatikán vagy Ferenc pápa kereskedik az illatszerrel. A parfüm oldaláról viszont meg lehet tudni, hogy tömjén parfümről van szó, és az üvegcse kupakja „egy díszes, onyx-szal és ünnepi harangokkal díszített borítással jön, ugyanabból a műhelyből, ahol a pápa miseruhái is készülnek”. És ez a Laboratorio Atelier Vesti Sacre nevű kis olasz luxus szabóműhelyben

„Ferenc Pápa ünnepi miseruháinak illata parfümként is kapható”

– írja a parfümöket is áruló cég a Facebookon, akik

minden miseruhát ilyen illattal fújnak be, mielőtt elküldik a Vatikánba.

A cég egy nagyon hosszú leírásban igyekszik érzékeltetni, hogy milyen illatról van szó:

„Mámorító illatában a szent tömjén legtisztább, szertartásos minősége jelenik meg. A fejjegyek a tömjénes illat citromos, borsos oldalát fedik fel a fűszerek királya, a fekete bors és az elemi, egy egzotikus távol-keleti gyanta segítségével. Meleg és mély jegyek követik egymást, köszönhetően a szegfűszeg és a kardamom varázslatos keleti fűszerességének. (…) A labdanum – a Cistus ladanifer, vagyis a balzsamos szuhar bokrokról gyűjtött klasszikusan mediterrán gyanta – melegséget és mélységet ad a szívjegynek. Lágy és gyantás: a parfüm az opopanax szilárd alapján nyugszik. Az opopanax, más néven édes mirha, gyönyörűen visszaadja a katolikus nagymisék ünnepélyességét és magasztosságát. A vanília, karamell és dohány jegyeit hordozó tonkabab a leszáradáskor ámbrás édességgel és mélységgel tölti meg a parfümöt”

– írják.

A Filippo Sorcinelli LAVS LIMITED EDITION Parfüm (Extrait De Parfum) 129 990 forintba kerül, 100 ml-s kiszerelésben. A nem limitált kiadás pedig 65 990 forintba fáj az erre vágyóknak.

via Telex

Kapcsolódó cikkek