Van, ahol pénzzel ösztönzik a fiatalokat, hogy oltassák be magukat

Megosztás

150 eurót, azaz körülbelül 50 ezer forintot ajánlott fel a görög miniszterelnök minden olyan fiatal számára, aki hajlandó beoltatni magát valamelyik koronavírus-vakcinával – írta meg a hu.euronews.com. Ez közel egymillió 18 és 25 év közöttit érint.

Bár Görögországban is lecsengőben van a járvány harmadik hulláma, az átoltottság továbbra is igen alacsony, mindössze 33 százalékos.

“Arra kérem a fiainkat és lányainkat, hogy éljenek a lehetőséggel és váljanak védetté. Utána már utazhatnak és bulizhatnak azzal a megnyugtató tudattal, hogy tettek valamit a közösségért. Csak így győzhetjük le a koronavírust” – mondta a görög miniszterelnök. Kiriákosz Micotákisz szerint az oltás egy szabad jegy is egyben, hiszen azok, akik már megkapták mind a két dózisukat hétfő óta újra járhatnak edzőtermekbe és kulturális eseményekre.

– Ez olyan, mintha megvesztegetnének. Mindenkinek magának kéne eldöntenie, hogy mit tesz. A szabad akarat többet ér 150 eurónál – bosszankodott egy görög nő. Az ajánlat egyébként csak év végéig tart.

via hu.euronews.com

Kapcsolódó cikkek