100 millió forintnyi pénzdíjban részesülnek a magyar válogatott játékosai

Megosztás

Remekül szerepelt a foci-Eb-n a magyar válogatott, hiszen a Portugália, Franciaország és Németország fémjelezte halálcsoportban két pontot gyűjtött a legutóbbi két világbajnok elleni döntetlen révén, sőt sokáig továbbjutásra is állt.

A két döntetlen és a dicsőség mellé ráadásul pénzdíj is jár. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) ugyanis jelentős összeget – összesen 331 millió eurót, nagyjából 116 milliárd forintot – oszt ki a tornára kijutó csapatok között, amelyet az elért eredmények is befolyásolnak.

A magyar válogatott az Eb-n való részvételért 9,25 millió eurót – 3,25 milliárd forintot – kap, míg a két döntetlenért egymillió eurót – 351 millió forintot –, amely a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) kasszájába folyik be.

“A jelenlegi gyakorlat szerint az elért eredményért kapott össze harminc százaléka a játékosoké, tizenöt százaléka a szakmai stábé. Az összeg tartalmazza az adókat és a járulékokat is” – mondta Szabó Gergő, a magyar válogatott sajtófőnöke a Nemzeti Sportnak.

EZ AZT JELENTI, HOGY AZ EB-N SZERZETT EGYMILLIÓ EURÓBÓL 300 EZER – NAGYJÁBÓL 105 MILLIÓ FORINT – JUT A JÁTÉKOSOKNAK. MIVEL 26 FŐS VOLT A KERET, A FUTBALLISTÁK FEJENKÉNT KÖRÜLBELÜL NÉGYMILLIÓ FORINTOT TEHETNEK ZSEBRE A FANTASZTIKUS SZEREPLÉSÉRT CSERÉBE.

Marco Rossi szövetségi kapitánynak és a stábjának 150 ezer euró – 53 millió forint – jut, míg a fennmaradó 550 ezer euróról – 193 millió forintról – az MLSZ rendelkezik.

via Index.hu

Kapcsolódó cikkek