Orbán egész oldalas fizetett hirdetésekben üzenget Nyugat-Európának több külföldi lapban

Megosztás

 újságban is megjelent az az egész oldalas fizetett hirdetés, amiben Orbán Viktor hét pontban írja le, milyen EU-t szeretne.

A Jyllands-Posten nevű dán lap szombati számában egy egész oldalas hirdetést közölt a magyar kormányfő, a hirdetésben hét pontban ír arról, milyennek szeretné látni Magyarország az EU jövőjét.  A hirdetésben Orbán Viktor hét javaslatot fogalmaz meg dánul “az Európai Unió jövőjéről”.

Orbán a hirdetésben azt állítja, hogy Brüsszelben egy olyan szuperállamot építenek, amelyre senki sem adott felhatalmazást. “Nemet mondunk az európai birodalomra” – áll az első javaslatban. Orbán Viktor a hirdetésben azt is írja, hogy szeretné, ha Szerbia csatlakozna az EU-hoz, az Európai Parlamentet “zsákutcának” nevezi, majd kijelenti, hogy az európai integráció “eszköz, nem öncél”.

A hirdetés tele van vesszőhibákkal és elírásokkal, mint például a “döntések” és az “európai” – hívta fel a figyelmet a hibákra egy másik dán újság. Ez a dán újság emlékeztet arra, hogy Magyarországot más uniós vezetők többek között azért bírálták, mert ellentmondásos törvényt fogadott el a melegekről. Mark Rutte holland miniszterelnök szerint Magyarországnak már nincs helye az EU-ban, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pedig “szégyennek” nevezte a törvényt.

Nem a dán hirdetés az egyetlen, valószínűleg egy tudatosan felépített kampányról van szó, mert ugyanez a hirdetés – spanyol nyelven – egy spanyol lapban is megjelent szombaton.

via HVG

Kapcsolódó cikkek