Krízisalap indult a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került miskolciaknak

Megosztás

Krízisalapot hoz létre a COVID miatt nehéz helyzetbe kerül családoknak és magánszemélyeknek Miskolc MJV Önkormányzata és a Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítvány a Miskolci Családokért – erről közös sajtótájékoztatón számoltak be a város vezetői és az alapítvány kuratóriumi elnöke péntek reggel a Városházán, adta hírül közleményben a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

Az eseményen Veres Pál Miskolc MJV polgármestere úgy fogalmazott: – Bár most úgy tűnik, a járványhelyzet javulása miatt lélegzetvételnyi szünethez jutottunk, az elmúlt hónapok, az első, második és harmadik hullám sok áldozatot követelt, és sokan kerültek anyagi szempontból is nehéz helyzetbe a járvány miatt. Miskolc a legnehezebb időszakokban is bizonyította, hogy képes az összefogásra, képes a közös segítségnyújtásra, hogy a miskolciak számíthatnak egymásra, hogy a miskolciak egymásra számíthatnak igazán.

Veres Pál hozzátette, hogy már az első hullám idején létrehozott, a koronavírus elleni küzdelmet támogató városi bankszámlára is sok felajánlás érkezett, ami komoly segítséget jelentett a városra nehezedő terhek enyhítésében, és védekezési erőfeszítések finanszírozásában is. A most létrehozott krízisalapnak is hasonló a célja, de abból közvetlenül a miskolci emberek, a COVID miatt nehéz helyzetbe került családok, „COVID-árvák” kaphatnak majd segítséget.

Varga Andrea Miskolc MJV alpolgármestere arról beszélt, hogy az elmúlt hónapok sajnos emberi, közösségi tragédiák egész sorát hozták magukkal, ráadásul Miskolc egy olyan régióban helyezkedik el, ahol amúgy is sok a rossz szociális helyzetben élő ember, éppen ezért kell mindannyiunknak erőnkhöz, lehetőségeikhez mérten segíteni azoknak, akik erre rászorulnak.

“Az elmúlt hónapok megmutatták, hogy a járvány idején egyik pillanatról a másikra mehet tönkre egy vállalkozás, eshet szét a szülők halálával egy család, maradhatnak magukra gyermekek, és válhatnak korábban jó körülmények között élő emberek rászorulóvá” – fogalmazott az alpolgármester, hozzátéve, hogy bár külön-külön szűkösek a lehetőségeink, ha készek vagyunk összefogni, a sok kicsiből, összegyűjtve sokkal többet lehet adni, sokkal többet lehet segíteni.

Szegedi Judit Katalin, a Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítvány a Miskolci Családokért kuratóriumának elnöke elmondta, hogy az alapítvány kuratóriuma örömmel fogadta a várostól érkező felkérést a krízisalap létrehozására, mivel ez abszolút összeegyeztethető a céljaikkal, hiszen amúgy is a szociálisan rászorulók segítése, támogatása a feladatuk. A krízisalap valódi segítséget jelenthet a COVID károsultjainak, egy olyan helyzetben, ami erős összefogást igényel, hiszen sokan maradtak munka nélkül, kerültek nehéz helyzetbe.

Szólt arról is, hogy az alapítványnál létrehoztak egy alszámlát, erre utalhatnak majd azok, akik szeretnének másokon segíteni.

A krízisalap első befizetői Miskolc város polgármestere és alpolgármesteri lesznek aki saját forrásból és rendelkezésükre álló alapjukból is több százezer forinttal támogatják a kezdeményezést.

A krízisalap céljaira a Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítvány által létrehozott alszámla száma 11734004-25985904, ide várják a felajánlásokat. A támogatás igénylésének részleteiről rövid időn belül várható tájékoztatás.

Kapcsolódó cikkek