Dzsudzsák jól beparkolt a Bubi-állomás mellé, hogy a kerékpárokat véletlenül se lehessen használni

Megosztás

Tény, hogy valószínűleg egy Bentley sofőrje nemigen értheti, hogy működik a kerékpáros rendszer.

„Gondoltam, elküldöm nektek, hogy mi bizonyos emberek véleménye az új Bubikról”

− írta a Telex egyik olvasója, Levente, aki az V. kerületi Szalay utcai Bubi-állomáson ütközött bele a szokatlan szituációba hétfő este.

A képen az látszik, hogy egy német rendszámú, Bentley márkájú luxuskocsi fittyet hányva a kerékpárosokra, úgy beállt a dokkoló mellé, hogy szinte teljesen lehetetlenné tette annak használatát.

Megkeresték a BKK-t, hogy mit tesznek ilyen esetekben, és hogy oldották meg a konkrét helyzetet. Mint írták, gyűjtőállomásonként eltérő, hogy ki tud intézkedni, ugyanis az érintett terület tulajdonosa a kerület vagy a főváros is lehet. A fotón látható területen – ami a Szalay u. és a Falk Miksa u. sarkán található – a kerület az illetékes hatóság, így a BKK érdemben nem tudott lépni az ügyben.

Ilyen esetekben a BKK fődiszpécsere szokta értesíteni az illetékeseket, akik ilyenkor helyszíni szemlét végeznek, és megpróbálják elérni a gépjármű tulajdonosát. Amennyiben ez sikertelen, akkor helyszíni bírságot szabnak ki, de rosszabb esetben akár úgy is dönthetnek, hogy elszállítják a gépjárművet.

Mivel a képen látható gyűjtőállomás épp átalakítás előtt áll, ráadásul pont egy problémás helyszín, ezért a burkolat felújítása előtt egy terelőtáblát fognak kihelyezni ideiglenesen, ami elválasztja a parkolót a gyűjtőállomástól, és figyelmezteti az arra haladó gépjárművezetőket.

A BKK tapasztalatai szerint az ingyenes parkolás időszakában gyakran előfordult, hogy az autósok szabálytalanul beparkoltak a Bubi-állomások területére. Ezért a Mol Bubi indulása előtt a BKK egyeztetett mind a FÖRI-vel, mind az illetékes kerületi önkormányzatokkal arról, hogy biztosítsák a gyűjtőállomások megközelíthetőségét.

A cég bízik benne, hogy a Mol Bubi újraindulásával és az ingyenes parkolás megszüntetésével csökkenni fog a szabálytalanul parkoló autók száma.

Frissítés: Dzsudzsák parkolt a Bubi mellé, azt hitte, parkoló, elnézést kért

Menedzserén keresztül értük el Dzsudzsák Balázs korábbi válogatott labdarúgót, akitől megtudtuk, hogy ő parkolt a Bubi-dokkoló mellé. Mint közölte, azt hitte, hogy az egy parkolóhely, és a hibáért elnézést kér. A Mol Bubi a napokban indult újra, és mivel addig egyfelől nem álltak kerékpárok a dokkolókban, másfelől az ingyenes parkolás miatt szabadabban parkoltak az emberek, Dzsudzsák is könnyen nézhette megszokott parkolónak az állomást. (Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek