Online konzultációt indítottak az állatrendőrség felállításáról

Megosztás

A kormány által nemrégiben végzett online állatvédelmi konzultációból kimaradt az állatrendőrség kérdése, holott az egy külön társadalmi párbeszédet is megért volna.

Ezt a hiányosságot pótolja most az Online Konzultáció az Állatrendőrségről, mely a www.nasze.hu/konzultacio oldalon tölthető ki.

A kérdéssor mindenki számára lehetőséget biztosít arra, hogy véleményt formáljon az állatrendőrség felállításának szükségességéről, a szervezet feladatainak meghatározásáról, működési kereteinek kijelöléséről. Mint írják,

A hazai állatvédelem az elmúlt hónapokban egy átalakulási folyamaton ment végbe, a romokban heverő területet csak hatékony intézkedésekkel, komplex gondolkodásmóddal, tudományos háttérrel és a proaktív szervezetekkel lehet újjáépíteni. Hatalmas a társadalmi nyomás az úgynevezett állatrendőrség felállítására nemzetközi példák alapján, ennek megvalósításához pedig különösen fontos az Ön véleménye is a számunkra.

A hasonló nemzetközi példák pozitívan befolyásolták az állatvédelmet. Az állatrendőrség eredményesen hozzájárulhat a hatékonyság fokozásához, az éppen megújuló hazai rendszer pedig a legjobb alkalom arra, hogy Magyarországon is bevezessék.

Kapcsolódó cikkek