Miskolcon is leállították már a távfűtést, de a hideg időjárás miatt sokan fáznak – mit lehet tenni ilyenkor?

Megosztás

Az igazán hűvös napokon mindössze 12-14 fok van a legmelegebb órákban, de máskor is inkább csak a 19-20 fokos tartományban jár a hőmérséklet. Sokan fáznak a távfűtéses lakásokban és a következő napokban sem érkezik a megváltó, melegebb időjárás.

A Miskolc és Én csoportban bukkantunk a következő írásra, valamint az ehhez tartozó hozzászólásokra. Hátha valakinek segítünk ezzel, akik szintén fáznak otthon.

“Távhős lakásban élők, hogyan viselik ezt a morcos időjárást? A lakásban már hidegebb van, mint kint, pedig a kinti hőmérséklet is jóval alatta van az ilyenkor megszokottakhoz képest. A Mihő, mivel a fűtési szezon véget ért, és igen költséges lenne az újra indítás, nem tud mit kezdeni ezzel a problémával! Az előrejelzés szerint marad a további fagyoskodás, vagy egyéb átmeneti, de költségesebb megoldás, ami csak a fogyasztót, és nem a szolgáltatót terheli!”

Aztán érkeztek a megoldási javaslatok is.

“Állandóan sütit sütök 🤷‍♀️ Így meleg van az egész lakásban”

“Én úgy tudom, hogy ha a lakók bizonyos %-a szeretné a fűtést, jelezni kell a társasház felé a közös képviselőnek, és ő továbbítja, kérvényt nyújt be a szolgáltatóhoz. Nálunk így volt amikor panelban laktunk.”

“Mindig azzal jönnek, hogy a közös képviselőnél kell jelezni a többlet fűtési igényt. Én a földszinten majd megfagyok, a nyolcadikon pedig kinyitják az ablakot, mert szerintük olyan meleg van. Soha nem lesz ebben egyetértés.”

Kapcsolódó cikkek