Mészáros Lőrinc pénze magasan veri már Elton John és Mick Jagger vagyonát

Megosztás

Igaz, ugye mi is úgy gondoljuk, hogy a két zenész szupersztár “kontár” életműve össze sem hasonlítható hazánk gázszerelőjének itthoni csodájával?

A The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit lap 1989 óta minden év tavaszán összeállítja listáját (Rich List) a Nagy-Britanniában élő leggazdagabbak becsült vagyonáról. A most 33. alkalommal elkészített összesítés szerint – amelynek felső 250-es mezőnyét a lap már pénteken ismertette online kiadásában – Nagy-Britanniában 171 milliárdos él, 24-gyel több, mint egy éve, írta erről az MTI.

A legfrissebb listát átnézve a magyar Forbes arra jutott, hogy a felcsúti milliárdos, Mészáros Lőrinc vagyona (a lap szerint mintegy 480 milliárd forintról beszélhetünk)

több mint háromszorosa Sir Elton John, és csaknem négyszerese Mick Jagger vagyonának.

A Rich List 2021 összeállítói szerint a koronavírus-járvány elsősorban olyan üzleti szektorokban teremtett kiugrási lehetőséget, mint az online divatáru-kiskereskedelem, valamint a számítógépes játékok és más olyan technológiai vállalkozások, amelyek közvetlenül el tudták juttatni termékeiket a fogyasztóhoz, elviselhetőbbé téve az életet a járvány megfékezését célzó korlátozások idején.

Az abszolút idei vagyonrekorder az ukrajnai születésű olaj-, zene- és médiamágnás, Sir Leonard Blavatnik, akinek a Rich List 2021 szerkesztői 23 milliárd fontos vagyont mutattak ki, 7,219 milliárd fonttal többet, mint tavaly. A 63 éves Blavatnik másodszor került a The Sunday Times vagyonlistájának élére: először 2015-ben vezette a mezőnyt, akkor 13,17 milliárd fontos vagyonnal.

Az irodalmárok vagyonlistáját továbbra is a példátlan sikerű Harry Potter-regénysorozat Skóciában élő szerzője, Joanne K. Rowling vezeti, akinek a Rich List 2021 szerkesztői 820 millió font vagyont tulajdonítanak, 25 millió fonttal többet, mint tavaly. J.K. Rowling az 1990-es évek elején még heti 70 fontos tanácsi segélyből, munkanélküliként tengődött egy edinburghi szociális bérlakásban, ma viszont világviszonylatban is messze a leggazdagabb regényíró.

További részletek a Hvg.hu cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek