Még tovább dagad a botrány – a Diana hercegnőt csőbe húzó riporter Michael Jacksonnal is elbánt

Megosztás

Most már a rajongók haragjával kell szembenéznie a botrányhős újságírónak. Diana hercegnőn kívül ugyanis Michael Jacksont is megtörte, ezt pedig a rajongók nem felejtik el neki.

Tovább gyűrűzik a Martin Bashir-botrány! A riporter ugyan már hosszú évek óta nem dolgozik a médiában, most mégis hatalmas sajtófigyelem irányul rá, miután Vilmos herceg nemrég arról beszélt: édesanyja utolsó éveiben leromlott egészségügyi állapotáért nagyban felelős az az 1995-ös BBC interjú, amit történetesen Bashir készített. A riporter annak idején hazugságokkal vette rá a hercegnőt a világhírű interjúra, amely komoly botrányokat is szült. Állításait immáron a csatorna is bizonyítékokkal tudja alátámasztani, a kivizsgálás során ugyanis fény derült a megtévesztő módszerek javára.

Most úgy tűnik, nem Diana volt a manipulatív Bashir egyetlen áldozata: Michael Jackson ugyanis hasonló sorsra jutott a riporter miatt.

A férfi a Living with Michael Jackson című dokumentumfilm forgatása során nyolc hónapig szinte a popsztár mellett élt, követte őt karrierje és magánélete valamennyi színhelyére. Ezalatt sikerült annyira a popsztár kegyeibe férkőznie, hogy az az eleinte tagadott plasztikai műtéteket is beismerte neki, sőt még gyerekeit is bemutatta Bashirnek. Ekkor mondta Jackson azt is, hogy nem tiltotta soha, hogy más felnőttel aludjon egy ágyban fia és lánya, mivel neki is természetes volt mindig a családtagok és a barátai gyermekeivel együtt aludni.

A bemutató után az énekes manipulált felvételekről beszélt, szerinte az ugyanis nem került be a nyilvánosságra hozott verzióba, ahogy Bashir pozitív dolgokat mond neki. Természetesen a gyerekekről tett nyilatkozata miatt Jackson több molesztálási ügybe is keveredett, bár ennek tényét maga Bashir is tagadta az énekes halálát követően. Jackson menedzsere később úgy nyilatkozott:

“Megtörte őt. Hosszú időt vett igénybe, mire meghalt, de ez azon az éjszakán kezdődött el. Korábban a kábítószerek csupán mankók voltak, de ezután már szükségessé váltak számára”.

Az, hogy végül Michael Jackson miatt is vizsgálat indul-e ellene, egyelőre nem tudni. Természetesen az énekes rajongói szeretnék, ha tette és a forgatási körülmények miatt felelősségre lenne vonva a riporter, Bashir egészségügyi állapota ugyanakkor az elmúlt években nagyon leromlott, agydaganattal és szívproblémákkal is kezelték. (Blikk.hu)

Kapcsolódó cikkek