Ítélet: Le kell bontani Rogán haverjának 1800 négyzetméteres villáját, amit egy védett erdőterületet letarolva építtetett

Megosztás

Teljes egészében le kell bontani az épületet, bár a természetrombolás és az ítélet között nagyjából tíz teljes év telt el.

A fővárosi kormányhivatal jogerős határozata értelmében teljes mértékben el kell bontani azt az 1800 nm-es egylakásos villaépületet a hozzá tartozó hatállásos garázzsal, amit egykori tulajdonosa a tervtől eltérve 20 méterrel feljebb, az állami tulajdonban lévő, védett erdőterületből mintegy 2300 nm-t elkerítve, azt letarolva építtetett.

Az áprilisi határozatot Budapest Főváros Kormányhivatala Tordai Bence, a Párbeszéd politikusának adatigénylésére adta ki.

Teljesen le kell bontani a Csipak-villát - 444

A villát Csipak Péter ingatlanvállalkozó, a Deák Ferenc utcai Fashion Street megálmodója építtette saját magának. Csipak szerencsecsillaga Rogán Antal belvárosi polgármestersége idején emelkedett a magasba, hogy aztán a bő tíz éve kirobbant villabotrány után pár évvel le is áldozzon.

Csipak a botrány kitörésekor arra hivatkozott, hogy jóhiszeműen és szabályosan járt el, és hogy az építési hatóság nem hagyta volna jóvá az építkezést, ha ez nem így lett volna. Azonban az elhelyezkedése egyértelművé tette, hogy az azóta elárverezett villa nem az eredeti tervnek megfelelő helyre épült, és utóbb Csipakot természetkárosítás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. A második kerület építési osztályán a balhét egy alacsony beosztású hivatalnokkal vitették el. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek