Méhlegelőkhöz kapott segítséget Miskolc városa

Megosztás

Miskolcon a Hősök emlékműve mögötti méhlegelő után újabb méhek táplálkozását segítő területeket alakítanának ki Miskolcon – közölte a Minap. Ráadásul egy miskolcról származó, de már máshol élő hölgy több kiló vadvirágmagot ajánlott fel az önkormányzatnak. 

A városi főkertész a lapnak elmondta, a zöld területek védelme, a biodiverzitás megőrzése mellett a méhlegelők kialakítása a környezeti nevelés szempontjából is fontos:

A gyerekhez, a fiatalokhoz közelebb kell hozzuk a természetet, a városlakók nagyobb része ugyanis napjainkra nagyon elidegenedett attól. Azt tapasztalom, hogy szinte bárki örömmel megy ki fotózkodni egy búzatábla mellé a pipacsmezőre, ezt természetesnek is vesszük. Azt már kevésbé, hogy a saját környezetünkben is lehetnének ilyen vadvirágos területek. Nincs arról szó, hogy a teljes gyepet lecseréljük, de jelenleg még attól is idegenkednek sokan, hogy például egy csapadékelvezető-árok partját a méhek számára is hasznos vadvirágos keverékkel ültessék be. Meggyőződésem, hogy akár a saját komfortzónánk átalakítása árán is kötelességünk biztosítani a beporzó rovarok, köztük természetesen a méhek életben maradásához szükséges tápanyagot: nektárt, virágport számukra

– hangsúlyozta Czifrusz Natália.

Arról, hogy a méhek jelenleg mennyire veszélyeztetettek és milyen horderejű károkat okozhat a kihalásuk, itt írtunk korábban.

Kapcsolódó cikkek